België is misschien niet meteen het eerste land waar buitenlandse toeristen aan denken als ze in Europa neerstrijken. Toch heeft dit kleine landje heel wat te bieden. Er bestaan verschillende redenen waarom een bezoek aan België eigenlijk een verplichte aangelegenheid zou moeten zijn. Als buitenlanders aan België denken, loopt het water hen bij de gedachte aan chocolade, friet en bier al in de mond, maar in België kan je ook je ogen uitgebreid de kost geven.

Het grote voordeel van België is dat alle bezienswaardigheden zich op een zakdoek bevinden. De bekendste steden in België zijn Brussel, Antwerpen, Gent en Brugge. Wie op zoek is naar een combinatie van musea, winkelen, eten en drinken, zal in België zeker aan zijn trekken komen. De inwoners van België staan wereldwijd bekend omwille van hun gastvrijheid en zachtaardig, behulpzaam karakter. Vrijwel iedereen spreekt een aardig mondje Nederlands, zodat de buitenlandse toerist zich nooit in de steek gelaten zal voelen.

Dit land is ook de ideale uitvalsbasis om andere Europese landen te bezoek. Dankzij de hogesnelheidstrein ben je in een mum van tijd in het centrum van Parijs of het hartje van Amsterdam. Zelfs Londen – hoewel aan de andere kant van het Kanaal gelegen – bereik je met de trein op minder dan drie uur.

Er is een goede reden waarom België met lekker eten geassocieerd wordt. Nergens ter wereld maken ze betere chocolade en betere frietjes als in België. Maar of je nu op zoek bent naar een goed pak friet of een Michelinster, in België vind je het allemaal.