Gent en Brugge

Brugge en Gent worden door buitenlandse toeristen vaak in één adem genoemd als ze hun vakantie in België plannen. Om echter ten volle van deze twee pareltjes te kunnen genieten, trek je best twee aparte dagen uit.

Het Venetië van het Noorden – Brugge

Als je een sprookjesachtige middeleeuwse stad zou moeten schetsen, kan je Brugge nauwelijks benaderen. Dankzij de pittoreske kanalen die de historische binnenstad doorkruisen, wordt Brugge niet onterecht het Venetië van het Noorden genoemd en daar zijn ze het zelf in het Italiaanse origineel volledig meer eens. Het ganse historiBruggesch centrum van Brugge, waar de tijd blijkt te hebben stilgestaan, behoort tot het UNESCO Werelderfgoed. Het Begijnhof, de Basiliek van het Heilige Bloed en het Belfort van Brugge zijn slechts enkele van de hoogtepunten die je ooit in je leven gezien moet hebben.

Naast de culturele hoogtepunten staat Brugge uiteraard bekend omwille van zijn meer dan 50 chocolatiers. Vele van deze chocoladekunstenaars gunnen de bezoeker ook een blik achter de schermen en uiteraard kan er op het einde ook geproefd worden.

Elegante fiere stad aan de Leie – Gent

Ten onrechte wordt Gent soms overschaduwd door de nabijheid van Brugge. Deze provinciehoofdstad van Oost-Vlaanderen floreerde in de middeleeuwen voornamelijk omwille van haar Europees geprezen textielindustrie. De voortdurende restauratie van de historische binnenstad heeft deze zone omgetoverd in de grootste voetgangerszonde van België. Een van de gezelligste buurten om te verkennen is ongetwijfeld het Gravensteen, waar je een overvloed aan kunstgalerijen, antiekwinkeltjes en excellente restaurants aantreft. In de zomer is het gezellig vertoeven aan de stenen oevers van de Leie, zoals de Gentenaars al eeuwenlang gewend zijn.

Gent wordt gekenmerkt door een subtiele mix van nieuw en oud en net dat maakt deze stad zo charmant. De vele studenten die de universiteitscampussen tijdens het schooljaar bevolken, maken van Gent een jonge en bruisende stad.