De Belgische kust

De kustlijn van België mag dan met “maar” 67 kilometer niet lang zijn, maar heeft alles te bieden waar liefhebbers van zee en strand van kunnen dromen. De Belgische Kuststreek is een van de meest toeristische streken van België en telt tal van populaire badplaatsen.

De Panne

Waar de Noordzee, de duinen en de polders elkaar ontmoeten, ligt de groene parel van de Vlaamse Kust. Hier kan je genieten van uitgebreide wandelingen in de uitgestrekte duinen en allerlei inheemse vogelsoorten spotten. Het was trouwens ook op het brede strand van De Panne waar de eerste Koning van België – Koning Leopold I – voet aan wal zette, op wat later zijn eigen Koninkrijk België zou worden.

Oostende

Hier nodigt het 9 kilometerlange zandstrand in de zomer uit tot heerlijk zonnebaden eOstendn een verfrissende duik in de zee. Deze stad aan de Noordzee heeft echter veel meer te bieden dan alleen maar strand. Het is een waar genot om de vissersboten ’s morgens te zien binnenvaren en in de haven kan je de vangst meteen inspecteren, proeven en verse vis kopen.

Blankenberge

Tijdens de zomermaanden is Blankenberge een stad die nooit slaapt. Het lijkt wel een stad aan de Spaanse Costa del Sol met ontelbare gezellige cafeetjes en restaurantjes. Deze kuststad is wellicht een van de meest populaire en drukst bezochte badplaatsen aan de Belgische Noordzee. Vergeet hier vooral ook niet van de verse grijze garnalen te smullen of van een heerlijke pot mosselen met verse friet!

Knokke-Heist

Een topbestemming aan de Belgische kust. Het beschikt over vijf verschillende, prachtige stranden, een wondermooi natuurreservaat, een brede waaier aan culturele activiteiten, oneindige mogelijkheden om te shoppen en een voortreffelijke sportinfrastructuur. Een van de belangrijkste trekpleisters van Knokke is zonder twijfel het casino. Deze mondaine badplaats aan de Noordzee is dan ook een geliefde thuishaven voor de “fine fleur” van België.