De Belgische Ardennen

De Ardennen, gelegen in het zuidoosten van België, is het meest ongerepte natuurgebied van het land, met een rijke fauna en flora, uitgestrekte wouden, glooiende heuvels en snel stromende rivieren. De vakantiegangers kunnen er rustig kuieren in de schilderachtige dorpjes, gelegen in adembenemende valleien waar traditie en folklore nog hoog in het vaandel staan.

De lente is het uitgelezen seizoen om te wandelen, fietsen, vissen, kajakken en tal van andere sporten uit te oefenen in de Ardennen. Verder heeft Wallonië, het zuidelijke landsgedeelte van België, nog veel meer sportieve activiteiten te bieden, zoals paardrijden, bergbeklimmen en mountainbiken. In de winter worden de Ardennen omgetoverd tot een paradijs voor tal van wintersporten. Zelfs ondergronds valt er heel wat te beleven. De Grotten van Han, van Remouchamps en van Hotton bieden een spectaculair en onvergetelijk zicht op de wondere ondergrondse wereld van stalagmieten en stalactieten.

Het gThe Ardennesroene landschap van de Ardennen is bezaaid met eeuwenoude forten, kastelen en citadellen. Tijdens tal van speciale evenementen komen deze sprookjesachtige bouwwerken weer helemaal tot leven. De Citadel van Namen en de Citadel van Dinant zijn slechts twee hoogtepunten die niet op je agenda mogen ontbreken.

Zeer bezienswaardig, en ook bij buitenlandse toeristen zeer populair, is het “kleinste stadje ter wereld” Durbuy. Hier word je helemaal ondergedompeld in middeleeuwse sferen en is het op een van de vele terrasjes heerlijk genieten van een plaatselijk biertje.

Bierliefhebbers zullen ook graag een bezoek brengen aan een van de vele abdijen die Wallonië rijk is. De bekendste brouwerijen zijn Orval, La Chouffe en Chimay, waar je na een leerrijke rondleiding uiteraard ook de gelegenheid krijgt om het smakelijke gerstenat te proeven. Ook wat gastronomie betreft, hebben de Ardennen heel wat te bieden. De restaurants in deze regio verwennen je smaakpapillen met verse en ambachtelijke streekproducten.

Kortom, de Ardennen staan garant voor ontspanning en plezier voor het hele gezin! Het beste van al huur je nog een chalet in het groen om de wijde omgeving te verkennen.