Infrastructuur in België

Met een zeer dicht netwerk van snelwegen en treinverbindingen is België wellicht het meest eenvoudig te bereizen land van Europa. Vanuit de hoofdstad Brussel bereik je de belangrijkste steden en attracties met de auto binnen het uur.

Brussels International Airport

Reizigers die België vanuit het buitenland bezoeken, zetten voet aan grond in Brussels International Airport in Zaventem, op 13 km ten noordoosten van de hoofdstad. Met de trein of de taxi ben je op een halfuurtje in het hartje van Brussel.

Reizen met de trein

Hoewel Belgen er zelf wel al eens over klagen, heeft België een uitstekend spoorwegnetwerk. Alle provinciehoofdsteden, en de daartussen gelegen kleinere steden, zijn perfect bereikbaar met de trein, waardoor je in alle rust en comfort van het voorbijrazende landschap kunt genieten. Als je het land met de trein wilt bereizen, informeer bij de Nationale Spoorwegmaatschappij, de NMBS, dan altijd goed of er geen speciale dag- en weekpassen voor toeristen worden aangeboden. Dit is meestal wel het geval.

Bussen en trams in de steden

In steden als Brussel, Antwerpen eBuses and tramsn Gent geraak je gemakkelijk op je bestemming met de metro of de tram. Het openbaar vervoer in België wordt gekenmerkt door ruime, moderne en comfortabele bussen en tramstellen. Zelfs de belangrijkste kuststeden in België worden met de zogenaamde kusttram met elkaar verbonden.

Taxi’s in de steden

België is een van de veiligste landen van Europa. Er worden zelden of nooit noemenswaardige incidenten gemeld tijdens nachtelijke taxiritten. De meeste hotels werken samen met een welbepaalde taximaatschappij die je veilig en snel op je bestemming brengt.

Per boot

Wat door sommigen misschien minder bekend is, is dat België ook een geliefde bestemming is voor cruiseschepen. En dan denken we niet alleen aan de havens langs de Belgische kust, zoals Zeebrugge en Blankenberge, maar ook aan bijvoorbeeld de cruiseterminal in Antwerpen.